Kunde inte låta bli.....
Kategori: Vikt & mått
Ska lyxa till det lite med en ugnsbakad laxfilé till lunch. Den ligger just nu i ugnen och gottar sig, och riset puttrar på spisen. Hade tyvärr inget fullkornsris hemma så det fick bli vanligt ris idag. Det fina med laxfiléer är ju att det är så busenkelt att tillaga; bara att ta fram en filé ur frysen och slänga in i ugnen i princip. Det behöver man inte vara det minsta matlagningskunnig för att göra. Nyttigt till tusen är det också; Omega 3 sägs ju förebygga hjärt- kärlsjukdomar, höja IQ:et, fördröja åldrandet....
Efter lunchen blir det promenad, och på samma gång hämtar jag upp dottern på dagis!
Här får ni receptet på Chililax:
Lägg en laxfilé per person i en ugnssäker form.
Krydda med exempelvis citronpeppar.
Lägg på skivade tomater och toppa med lätt creme fraiche med chilismak.
In i 225 grader varm ugn, i cirka 20-30 minuter tills fisken är genomstekt.
Servera med förslagsvis fullkornsris, samt grönsallad.
Smaklig måltid!
Bloggadress: http://bantarbritta.blogg.se/